Recepte
Viegli pagatavojams ķīniešu virtuves ēdiens. Kraukšķīgo un medaino vistu pasniedz ar rīsiem vai tvaicētiem dārzeņiem
6 porcijas
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 6 vistas filejas
- Pusglāze medus
- Pusglāze sojas mērces
- Glāze ūdens
- 2 galda karotes kukurūzas cietes
- Tējkarote malta ingvera
- Tējkarote sarkanās paprikas pārslu
- Sezama sēklas pārkaisīšanai
Pagatavošana:
- Sagriez vistas fileju kumosa lieluma gabaliņos. Uzsildi eļļu lielā pannā, un pievieno vistu. Cep aptuveni 6 minūtes, līdz tā zaudējusi rozā toni.
- Bļodiņā sajauc kopā medu, sojas mērci, ūdeni, kukurūzas cieti, ingveru un paprikas pārslas. Visu labi samaisa līdz viendabīgai masai un lej pannā pāri vistai. Gatavo, līdz mērce kļūst sabiezējusi. Ja tā kļūst pārāk bieza, tai var pievienot nedaudz ūdens.
- Pa virzu uzber sezama sēklas. Uzliek pannai vāku un silda vēl aptuveni 10 minūtes, līdz vista sākusi uzsūkt mērci.
Padomi:
- Mērcei iespējams pievienot sezama eļļu – pietiks ar dažām pilītēm, ko pievieno gatavošanas beigās.
- Izteiksmīgākai garšai izvēlies svaigu ingveru.
- Mērcei var pievienot sakapātu ķiploku.
- Izmēģini šo recepti, vistas gaļas vietā izvēloties cūkgaļu vai garneles.