Recepte
Meksikāņu uzkoda – Gvakamole
Pikanto uzkodu pasniedz ar kukurūzas čipsiem, vai kā piedevu salātiem, tako, vrapiem… Iespējas ir plašas!
4 – 6 porcijas
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 6 labi nogatavojušies avokado
- 2 – 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas (daudzums ir atkarīgs no tā, cik daudz ķiploka vēlies)
- 1 laims, sagriezts uz pusēm
- 1 vidēja lieluma tomāts, sagriezts smalkos gabaliņos
- ½ vidēja lieluma sīpols, sagriezts smalkos gabaliņos
- Sāls
- Sakapāts koriandrs
- 1 sasmalcināts jalapeno pipars
Pagatavošana:
- Avokado sagriež uz pusēm un izņem kauliņu. Ar karoti izgrebj avokado masu traukā.
- Traukā pievieno sasmalcināto ķiploku. Laimu sagriež uz pusēm, un no vienas puses izspiež sulu pa virsu avokado un ķiplokam.
- Samaisa sastāvdaļas līdz vēlamajai konsistencei, izmantojot lielu karoti vai kartupeļu stampu.
- Pievieno sagrieztu tomātu un sīpolu, nedaudz sāls, koriandru, piparu un atlikušā laima sulu. Visu labi samaisa.
- Nosedz trauku un liek ledusskapī uz 30 – 45 minūtēm.
Meksikāņu uzkoda – gavakamole būs lieliska ar ļoti dažādām piedevām, ne tikai ierastajiem načos. Pievieno vēl sāli, ja nepieciešams.