Recepte
Kūkai pārlej pāri izkausētu melno šokolādi un pasniedz ar plombīra saldējuma bumbiņu
Pagatavošanas laiks: 60 minūtes
Sarežģītība: vidēji
Nepieciešams:
- 2 glāzes cukura
- 1 ¾ glāzes miltu
- ¾ glāzes kakao
- 1 ½ tējkarotes cepamā pulvera
- 1 ½ tējkarotes sodas
- 1 tējkarote sāls
- 2 olas
- 1 glāze piena
- ½ glāzes eļļas
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 1 glāze vārīta ūdens
Pagatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C.
- Ietauko kūkas cepamo formu.
- Lielā traukā samaisa kopā kūkas sausās sastāvdaļas.
- Pievieno olas, pienu, eļļu un vaniļu; visu labi samaisa.
- Maisot pievieno vārīto ūdeni. No sākuma pielej ¾ glāzes un apmaisa. Ja nepieciešams, pievieno atlikušo ūdeni.
- Masu lej sagatavotajā cepamajā traukā un liek cepeškrāsnī.
- Cep vismaz 30 – 40 minūtes. Ar zobu bakstāmo kociņu pārbauda kūkas gatavību, iedurot to kūkas viducī – kad tas paliks tīrs, kūka būs gatava.
- Ļauj kūkai atdzist 10 minūtes, tad izņem no cepamā trauka un pasniedz.