Recepte
Klasisks Tuvo Austrumu ēdiens, ko parasti pasniedz pitas maizītē kopā ar humusu un dažādiem dārzeņiem.
20gabali
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 1 glāze turku zirņu
- ½ liela sīpola (smalki sakapāts)
- 2 galda karotes smalki sakapātu pētersīļu
- 2 galda karotes smalki sakapāta koriandra
- 1 tējkarote sāls
- ½ – 1 tējkarotes čilli piparu
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote ķimeņu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 4 – 6 galda karotes miltu
- Augu eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- Ievieto turku zirņus lielā bļodā un pievieno tik daudz auksta ūdens, lai tas noklāj zirņus. Atstāj tos mērcēties nakts laikā un tad nolej.
- Blenderī ieber turku zirņus, sakapātos sīpolus, pētersīļus, koriandru, sāli, čilli piparus, ķiploku un ķimenes. Visu labi sablenderē.
- Pievieno cepamo pulveri un miltus, samaisa. Visu pārliek bļodā un liek ledusskapī uz vairākām stundām.
- No iegūtās masas izveido nelielas bumbiņas.
- Eļļu uzkarsē dziļā katlā un liec katru bumbiņu karstajā eļļā uz dažām minūtēm, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Tad novieto uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekās eļļas.
- Gatavo falafelu liek pitas maizītē kopā ar tomātiem, sīpoliem, papriku vai citiem dārzeņiem pēc izvēles un pievieno humusu.