Recepte
Āzijas virtuves klasika – vienkārši un neticami garšīgi!
Pagatavošanas laiks : 50 minūtes
4 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
- 1 galda karote olīveļļas
- 2 vistas filejas, sagrieztas
- Sāls un pipari pēc garšas
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 1 galda karote ingvera, sarīvēta
- 2 glāzes ūdens
- 1 glāze balto rīsu
- ½ glāzes sojas mērces
- 1 galda karote rīsu etiķa
- ¼ glāzes medus
- 2 – 3 galda karotes sriracha čilī mērces
- 1 galda karote kukurūzas cietes
- 250 g brokoļu
- 250 g burkānu
- ½ paprikas
- Sīpolloki
Pagatavošana :
1.Lielā pannā virs vidējas uguns uzsilda olīveļļu.
2.Pievieno vistu, kurai uzber sāli un piparus. Cep 8 minūtes.
3.Pievieno ķiploku un ingveru, gatavo vēl 2 minūtes.
4.Pievieno 2 glāzes ūdens, rīsus un visu samaisa.
5.Uzliek vāku un gatavo, līdz šķidrums sāk burbuļot.
6.Noņem vāku, apmaisa un samazina uguni. Atkal uzliek vāku un gatavo 15 – 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
7.Pievieno brokoļus, burkānus un papriku. Visu apmaisa.
8.Pievieno sojas mērci, rīsu etiķi, medu un sriracha mērci. Apmaisa.
9.1/4 glāzes tilpuma ūdenī ieber kukurūzas cieti un samaisa. Šo maisījumu pievieno pannā un visu labi apmaisa. Gatavo, līdz mērce sabiezē (3 – 4 minūtes).
10.Pasniedzot pārber ar sakapātiem sīpollokiem.