Recepte
Pasniedz kopā ar tvaicētiem brokoļiem un rīsiem
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
4 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
Mērcei :
- 1 galda karote eļļas
- ½ ingvera, sasmalcināta
- 1 halapenjo pipars, sasmalcināts
- 2 galda karotes apelsīna miziņas
- Sula no viena apelsīna
- 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- ¼ glāzes brūnā cukura
- ¼ glāzes rīsu etiķa
- ¼ glāzes sojas mērces
- 1 galda karote zivju mērces
Liellopam :
- 1 liela ola
- 1 galda karote kukurūzas cietes
- Šķipsniņa sāls
- 1 rib-eye steiks (500 – 700g), sagriezts plānās šķēlēs
- ¼ glāzes eļļas
- 6 sīpolloki, sasmalcināti
- Čilli pipars, sagriezts
Pagatavošana :
- Pagatavo mērci: mazā pannā uzsilda eļļu. Pievieno ingveru, halapenjo piparu, apelsīna miziņu. Samaisa un sautē 2 – 3 minūtes, tad pievieno ķiploku un turpina gatavot vēl 1 – 2 minūtes.
- Pievieno apelsīna sulu, cukuru, etiķi, zivju mērci un sojas mērci, samaisa. Ļauj maisījumam uzvārīties, tad samazina uguni un gatavo, maisot, līdz tas sabiezē (10 – 15 minūtes).
- Tikmēr sagatavo gaļu: bļodā sajauc kopā olas baltumu, cieti un sāli. Šajā maisījumā izmērcē steiku.
- Lielā pannā vai wok pannā uz lielas uguns uzsilda eļļu. Pievieno gaļu un cep, līdz tā kļūst kraukšķīga un zeltaina.
- Pannā pievieno sīpollokus, čili piparu. Samaisa un apcep 3 minūtes. Visu noņem no pannas.
- Pannā lej mērci, ļauj tai uzvārīties. Pievieno atpakaļ gaļu un dārzeņus, samaisa, lai viss noklātos ar mērci.