Recepte
PAGATAVOŠANAS LAIKS : 1 stunda
PORCIJAS : 8
- 1 jūsu iecietītākā mājas pīrāga garoza vai 1 jau gatava pīrāga garoza.
- 5 1⁄2 tases mizotu, serdi izņemtu, sagrieztu ābolu
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- 1⁄2 tase granulēta cukura
- 1⁄4 glāzes brūnā cukura, iepakota
- 3 ēdamkarotes miltu
- 1⁄2 tējkarotes kanēļa
- 1⁄4 tējkarotes muskatriekstu
Virsējā daļa
- 3⁄4 tases miltu
- 1⁄4 tase granulēta cukura
- 1⁄4glāzes brūnā cukura, iepakota
- 1⁄3 tase sviesta vai 1⁄3 tases margarīna, istabas temperatūrā
- Uzkarsē krāsni līdz 190°C.
- Ievietojiet pīrāga garozu pīrāga paplātē.
- Lielā traukā sajauciet ābolu šķēles, citrona sulu, abus cukuru veidus, miltus, kanēli un muskatriekstu.
- Novietojiet uz garozas.
- Sagatavojiet pīrāga virsējo daļu:
- Vidējā bļodā ar mīklas maisītāju vai dakšiņu, samaisiet miltus, abus cukurus un sviestu, līdz tie ir kārtīgi sadalījušies.
- Vienmērīgi apkaisa pāri āboliem.
- Cep 50 minūtes, 190°C temperatūrā.