Recepte
Sastāvdaļas :
- 1 ½ tējkarotes sāls
- 3 smalki sagrieztas ķiploku daiviņas
- 3 ēdamkarotes sagriezta bazilika
- 3 ēdamkarotes sagrieztu pētersīļu
- 1 ēdamkarote oregano
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 16-20 tīģergarneles
- ½ izspiesta citrona
- ½ tējkarotes piparu
- šķipsniņa kajanas piparu
- sāls un pipari
- 1 citrons, sagriezts daiviņās
Sagatavošanas laiks : 12 min Gatavošanas laiks : 4 min Gatavs : 3h
Gatavošana :
- Piestā liek sāli, ķiploku, citronu sulu. Smalcina, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno baziliku, pētersīļus, oregano un smalcina.
- Masai pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļas, samaisa. Masai jābūt vidēji biezai.
- Bļodā liek garneles un apmēram 2/3 garšaugu masas, 1/3 pataupot servēšanai. maisa, līdz garneles ir vienmērīgi noklātas ar maisījumu. Masu liek plastmasas maisā un liek ledusskapī uz 2-3 stundām.
- Masu liek uz pannas un cep, līdz garneles kļūst spilgti rozā.
- Neizmantoto garšvielu masu uzlej gatavajām garnelēm, pievieno nedaudz citronu sulas, pipatus un samaisa
- Servē ar citrona daiviņām
Uzturvērtība vienā porcijā :
223 kalorijas, 12,6 g tauku, 1,9 g ogļhidrātu, 25,1 g proteīna, 0 g cukurs, 230 mg holesterīns, 773 mg nātrijs.