Recepte
Lieldienu rīta sacepums
Sastāvdaļas :
- 450 g bekona
- 50 g sagriezta sīpola
- 50 g sagrieztas paprikas
- 8 olas
- 300 g sarīvēta Čedaras siera
- 500 ml piena
- 450 g nomizotu, ceptu kartupeļu
Sagatavošanas laiks : 25 min Gatavošanas laiks : 1h 15 min Gatavs : 1h 40 min
Gatavošana :
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C grādiem.
- Bekonu cep pannā, līdz tas ir vienmērīgi brūns, aptuveni 10 minūtes. Liek nosusināties uz papīra dvieļa, sagriež.
- Lielā bļodā sakuļ olas un pienu. Pievieno sieru, bekona gabaliņus, sīpolu, papriku, ceptos kartupeļus. Masu ielej stikla cepamajā traukā.
- Trauku pārklāj ar folliju un liek iepriekš uzsildītajā krāsnī uz 45 minūtēm. Noņem folliju un cep vēl 30 minūtes, līdz olas ir nostājušas.
Uzturvērtība vienā porcijā :
281 kalorijas, 21 g tauku, 9,9 g ogļhidrātu, 18 g proteīna, 3 g cukurs, 171 mg holesterīns, 538 mg nātrijs.