Recepte
Sastāvdaļas:
- 100 g ancho čili pulvera
- 1 ēdamkarote sāls
- 1 ēdamkarote sīpolu pulvera
- 1 ēdamkarote ķiploku pulvera
- ½ tējkarote kumina
- ½ tējkarote chipotle čili pulvera
- eļļa
- 1 liels laims, izspiesta sula no tā
- 8 vistas filejas gabaliņi
Sagatavošanas laiks : 10 min Gatavošanas laiks : 30 min Gatavs : 3 h 45 min
Gatavošana:
- Ancho čili pulverim pievieno sāli, ķilpoku pulveri, sīpolu pulveri, kuminu, chipotle pulveri un liek vidēji lielā stikla vai keramikas traukā.
- Pievieno eļļu un laima sulu, maisa līdz masa ir viendabīga. Ja liekas, ka tā ir pārāk bieza, pievieno vēl eļļu.
- Vistu liek traukā, aplej ar mērci tā, lai tā nosedz visu gaļu.
- Trauku liek ledusskapī un ļauj marinēties aptuveni 3 stundas.
- Krāsni uzsilda līdz 200°C, uz pannas liek cepamo papīru un folliju.
- Vistu iskārto uz cepamā papīra, atstājot atstarpes starp gabaliņiem. Pēc iespējas mazāk lieku marinādi uz pannas!
- Vistu cep, līdz tā vairs nav rozā, aptuveni 30 minūtes.
- Noņem no pannas un ļauj atdzist 5-6 minūtes.
Uzturvērtība vienā porcijā:
301 kalorijas, 21,5 g tauku, 2,9 g ogļhidrātu, 24 g proteīna, 1 g cukurs, 65 mg holesterīns, 1727 mg nātrijs.