Recepte
Sastāvdaļas :
- 500 g vistas filejas
- 50 g burkānu (sagrieztu)
- 150 g zaļo zirnīšu (sasaldētu)
- 115 g selerijas (sagrieztas)
- 80 g sviesta
- 50 g sīpola (sagrieztu)
- 50 g miltu
- ½ tējkarotes sāls
- ¼ tējkarotes melno piparu
- ¼ tējkaorites seleriju sēklu
- 400 g vistas buljona
- 160 ml piena
- Kārtainā mīkla
Sagatavošanas laiks : 20 min Gatavošanas laiks : 50 min Gatavs : 1 h 10 min
Gatavošana :
- Krāsni uzsilda līdz 220°
- Katlā liek vistu, burkānus, zirņus, seleriju. Pievieno ūdeni un vāra 15 minūtes. Noņem no uguns, nolej lieko ūdeni un noliek malā.
- Katlā liek sviestu un sīpolu. Gatavo līdz mīksti un caurspīdīgi. Tad pievieno sāli, piparus, miltus, selerijas sēklas. Lēnām, pakāpeniski pielej vistas buljonu, pienu.
- Vāra uz vidējas uguns līdz masa bieza. Tad noņem no uguns un liek malā.
- No kārtainās mīklas izveido pīrāga pamatni, kā arī maliņas. Tajā liek vistas masu. Pa virsu uzlej karsto, šķidro masu. Pārklāj ar kārtaino mīklu, veicojot vāciņu.
- Pīrāga augšējajā kārtā iegriež dažus caurumiņus, lai karstums pa tiem varētu izgarot.
- Cep 30 – 35 minūtes, līdz mīkla zeltaini brūna un pildījums – burbuļojošs. Atdzesē 10 minūtes.
Uzturvērtība vienā porcijā :
412 kalorijas, 23,9 g tauku, 30,4 g ogļhidrātu, 18,4 g proteīna, 3 g cukurs, 55 mg holesterīns, 517 mg nātrijs.