Recepte
Īpašie Načo
Īpašie Načos ir īpaši ar to, ka te pievienots viss kŗāsainā Meksikas garša – gaļa, pipari, pupiņas, siers, avokado.
Sastāvdaļas:
- 1 ēd.k. Extra-virgin olīveļļas
- 1 liels sīpols, smalki sagriezts
- 450 g liellopa gaļas
- 2 ķiploka daiviņas, samīcītas
- 1 ēd.k. tako mērces
- Sāls
- 140 g ceptu pupiņu
- 60 ml ūdens
- 1 liels iepakojums tortiljas čipsu
- 500 g sarīvēta Čedaras siera
- 500 g sarīvēta “Monterey jack” siera
- 140 g melno pupiņu
- 120 g marinētu halapenjo piparu
Mērcītei:
- 1 liels tomāts, sagriezts
- 1 avokado, sagriezts
- 60 g sagrieztu lociņu
- 60 g svaigi sagriezta koriandra lapu
- Skābs krējums
- Asā mērce
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 425 grādiem. Pannā uz vidējas uguns uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus un gatavo, līdz tie kļūst mīksti – apmēram 5 min, tad pievieno liellopa gaļu un gatavo apmēram 6 min. Notecina liekos taukus.
- Pievieno ķiplokus, tako mērci, pārkaisa ar sāli. Gatavo, līdz gaļa ir brūna un kraukšķīga. Pievieno ceptās pupiņas un ūdeni, apmaisa.
- Pusi no tortiljas čipsiem ieliek cepampannā. Pārklāj tos ar gaļas – pupiņu maisījumu, pusi no siera, pusi no melnajām pupiņām un pusi no marinētiem halapenjo. Izveido vēl vienu šādu kārtu.
- Cep, līdz siers izkusis.
- Pārkaisa pāri avokado, tomātus, lociņus un koriandru. Pārlej ar krējumu un aso mērci. Īpašie načos gatavi!