Recepte
Krēmīgā vistas – sēņu zupa ar savu aromātu piepildīs visu māju. Vienkārši un ātri pagatavojama, bet reizē sātīga un iepriecinās ikvienu.
Sastāvdaļas:
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 3 ķiploka daiviņas, samīcītas
- 230 g sēņu, sagrieztu
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 3 lieli burkāni, sagriezti ripiņās
- 2 selerijas kāti, sagriezti
- 1 ēdamkarote svaigu timiāna lapu
- 60 g miltu
- 1 l vistas buljona
- 250 ml piena
- 250 g basmati rīsu
- 2 vistas krūtiņas bez kauliem un ādas
Pagatavošana:
- Lielā katliņā izkausē sviestu. Pievieno sēnes, sīpolus, burkānus un seleriju. Gatavo, līdz dārzeņi kļūst mīksti un šķidrums ir izgarojis. Pievieno vistu un gatavo, līdz tā ir zeltaina. Pieliec klāt ķiplokus, timiānu un gatavo vēl minūti. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
- Pievieno miltus, apmaisa. Pārlej pāri vistas buljonu un pienu un apkaisa ar sāli un pipariem. Pieliec rīsus un gatavo, līdz rīsi ir mīksti un vista pilnībā gatava.
- Krēmīgā vistas – sēņu zupa gatava pasniegšanai.