Recepte
Vistas frikasē jeb Fricassee ir aromātisks un sātīgs sautējums ar vistas stilbiņiem, burkāniem un sēnēm. Izcila ģimenes maltīte!
Nepieciešams:
- 2 ēdamkarotes Extra-virgin olīveļļas
- 1 kg vistas stilbiņu
- Sāls pēc garšas
- Svaigi malti melnie pipari
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 liels sīpols, sagriezts
- 1 liels burkāns, nomizots un sagriezts
- 1 selerijas kāts, sagriezts
- 200 grami sēņu, sagrieztu
- 2 ēdamkarotes miltu
- 100 ml baltvīna
- 400 ml vistas buljona
- 200 ml saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes sagrieztu pētersīļu
- 2 ēdamkarotes timiāna lapu
Pagatavošana:
1. Lielā pannā uzsilda eļļu. No abām pusēm apkaisa vistu ar sāli un pipariem, liek pannā un cep, līdz tā ir zeltaini brūna, 5 minūtes no katras puses. Izņem no pannas un ieliek atsevišķā šķīvī.
2.Tajā pašā pannā izkausē sviestu, tad pievieno sīpolu, burkānus, seleriju un sēnes, un cep 5 minūtes. Pievieno miltus un apmaisa. Pielej vīnu un gatavo visu 7 minūtes.
3.Ielej buljonu un saldo krējumu, apkaisa visu ar pētersīļiem, timiānu, sāli un pipariem. Ieliec vistu atpakaļ pannā un sautē mērcē, līdz tā kļūst biezāka.