Recepte
Sastāvdaļas:
- 1 ēdamkarote Extra-virgin olīveļļas
- 250 g sagrieztu sīpolu
- 2 ķiploku daiviņas, samīcītas
- 450 g vistas krūtiņas bez kauliem un ādas, sagrieztas gabaliņos
- Sāls pēc garšas
- Svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 250 g balto rīsu
- 625 ml vistas buljona
- 250 g saldā krējuma
- 500 g brokoļu
- 250 g sarīvēta Čedaras siera
- 60 g rīvmaizes
Pagatavošana:
- Lielā pannā uz vidējas uguns, sakarsējiet eļļu. Pievienojiet sīpolu un gatavojiet 5 minūtes, kārtīgi apmaisot. Pielieciet klāt ķiploku un gatavojiet vēl minūti. Pievienojiet vistu un apkaisiet ar sāli un pipariem. Gatavojiet, regulāri apmaisot, vēl 6 minūtes.
- Iemaisiet iekšā rīsus, saldo krējumu un 250 ml buljona. Gatavojiet, līdz rīsi ir mīksti. Tad pievienojiet atlikuši buljonu, brokoļus un čedaras sieru. Gatavojiet, līdz brokoļi ir mīksti un siers ir izkusis.
- Cepešpannā ievietojiet vistas maisījumu, apkaisiet ar rīvmaizi, sāli un pipariem. Cepiet, līdz viss kļūst zeltains un kraukšķīgs.