0 0
Pavlova kūka

Kopīgojiet to savā sociālajā tīklā:

Vai arī jūs varat vienkārši nokopēt un kopīgot šo URL

Pavlova kūka

  • Sarežģītība: Vidēja

Recepte

Dalies

Pavlova kūka

Bezē:

  • 4 olu baltumi
  • 250 g pūdercukura
  • 1 tējk. baltvīna etiķa
  • 1 tējk. kukurūzas cietes
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta

Virskārtai:

  • 500 g zemeņu
  • 200 g jāņogu
  • 3 ēd.k. pūdercukura
  • 350 ml saldā krējuma

Pagatavošana:

1. Sakarsē cepeškrāsni 150 grādus karstu.

2. Ar zīmuli uz cepamā papīra uzzīmē apli, lai zinātu, cik liela būs Pavlova kūka, apmēram 20 cm diametrā. Var apvilkt šķīvi.

3. Ar rokas mikseri sakuļ 4 olu baltumus, līdz tie veido stingras putas, pēc tam sakuļ 250 g pūdercukura, liekot to klāt pa 1 ēdamkarotei, līdz bezē izskatās gluds un viendabīgs.

4. Saputo baltvīna etiķi, kukurūzas cieti un vaniļas ekstraktu.

5. Izklāj bezē iezīmētā apļa iekšpusē, izveidojot vidū iedobi, veidojot “Pavlovas” baletsvārciņu krokas – tā, lai vidus daļa būtu zemāka un to varētu pildīt.

6. Liek bezē krāsnī un temperetūru uzreiz samazina uz 120 grādiem. Cep 1 stundu, uzmana, lai bezē nekļūst brūns. Ja nepieciešams, temperatūru samazina. Pēc tam izslēdz krāsni un ļauj Pavlova kūkai pilnībā atdzist krāsnī.

7. Kad bezē ir atdzisis, sasmalcina 100 g zemeņu. Sajauc tās ar jāņogā un 2 ēd.k. pūdercukura. Liek masu blenderī uz sablenderē līdz viendabīgai masai, pēc tam izberž caur sietu.

9. Saputo saldo krējumu ar atlikušo 1 ēd.k. pūdercukura un izklāj to pa bezē. Uz krēma liek atlikušās 400 g zemenes, kas pārgrieztas uz pusēm un 100 g jāņogu un visbeidzot, pārlej visu ar mērci. Pavlova kūka izdosies arī ar jebkurām citām ogām vai augļiem pēc izvēles.

Labi garšo autors

Labigarso.lv

Labigarso.lv ir neatkarīgs Latvijas recepšu autors un iedvesmotājs - Mēs paši izmēģinam receptes pirms publicējam mūsu portālā. Lieliska garša un ērta pagatavošana - Šeit Tu vienmēr atradīsi recepti savai gaumei.

Vistas cepetis
Iepriekšējais
Vistas cepetis
Siera kūka
Nākošais
Siera kūka
Vistas cepetis
Iepriekšējais
Vistas cepetis
Siera kūka
Nākošais
Siera kūka

Pievieno savu komentāru

Close
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here