Recepte
Vafeles
Lai pagatavotu šīs vafeles, Jums būs nepieciešama vafeļu panna. Bet ticiet – tas ir tā vērts! Lielisks ieguldījums gardām iknedēļas brokastīm!
Sastāvdaļas:
150 g pašbriestošo (self-rising) miltu
1 tējk. cepamā pulvera
1 tējk. cukura
1 liela ola
240 ml piena
1 apelsīns, pēc izvēles
vaniļas ekstrakts, pēc izvēles
Pagatavošana:
- Visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā lielā traukā. Iesit olu, pēc tam lēnām pievieno pienu, labi putojot, lai iegūtu pēc iespējas vienmērīgāku mīklu.
- Ja gatavo saldas vafeles, pierīvē klāt apelsīnu miziņu un pievieno dažus pilienus vaniļas ekstrakta.
- Sagatavo vafeļu pannu. Kad tā ir karsta, samaisa mīklu un gatavo vafeles pēc norādījumiem, līdz visas vafeles ir izceptas.
- Vafeles pasniedz ar saldām vai sāļām piedevām pēc izvēles – medu, ievārījumu, saldējumu, avokado, krēmsieru, lasi utt.