Recepte
Burgers
Burgers sen vairs nav tikai streetfood tipa ēdiens vai kas neveselīgs. Izvēlies labas sastāvdaļas, gatavo burgeru mājās un tas būs lielisks ēdiens, ar ko pārsteigs draugus vai ģimeni.
Sastāvdaļas:
1 kg maltas liellopa gaļas
1 ēd.k. Vorčesteras mērces
1/2 šalotes sīpola, nomizots smalki sagrieztas
2 ķiploka daiviņas, nomizotas, sasmalcinātas
1,5 tējk. sāls
1/2 tējk. svaigi malti melnie pipari
1/2 tējk. malta koriandra
1/2 tējk. graudaino sinepju
2 ēd.k. sviesta
2 lieli sīpoli, nomizoti, plāni sagriezti
8 šķēles Čedaras siera
8 burgeru maizītes
Romiešu salāti vai spināti pēc izvēles
marinēti gurķi vai Jalapenjo pēc izvēles
mērcei:
115 g majonēzes
1 ēd.k. Dižonas sinepju
1/2 tējk. kaltēta oregano
Pagatavošana:
- Lielā bļodā sajauc gaļu, Vorčesteras mērci, šalotes, ķiploku, sāli, piparus, koriandru un sinepes. Izveido 8 gaļas plācenīšus, kas ir nedaudz lielāki par burgeru maizītēm. Ļauj pastāvēt istabas temperatūrā 30 minūtes.
- Pannā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno sīpolus un sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli zeltaini, apmēram 20 minūtes. Izņem no pannas un novieto uz šķīvja un apklāj ar folliju, lai saglabātu siltumu.
- Tajā pašā pannā liek gaļas kotletes un cep 3 minūtes, apgriež uz otru pusi, uzliek sieru un cep vēl 3 minūtes. Pagatavo visu gaļu. Noliek uz virtuves dēlīša uz 5 minūtēm, lai gaļa “atpūšas”.
- Nelielā traukā sajauc majonēzi, Dižonas sinepes un oregano. Uzklāj maisījumu uz apakšējām maizītēm, tad liek burgera gaļu, karamelizētos sīpolus, marinēta gurķa sķēlītes vai Jalapenjo piparus pēc izvēles, spinātus vai salātlapas un pa virsu otru maizīti, kas arī apsmērēta ar mērci. Burgers gatavs!