Recepte
Ideāla uzkoda pie alus.
Pagatavošanas laiks : 30 minūtes
4 – 6 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
- 2 lieli sīpoli
- 3 glāzes miltu
- 1 ½ glāzes cietes
- 2 ½ tējkarotes ķiploku pulvera
- 2 ½ tējkarotes sīpolu pulvera
- 2 ½ tējkarotes sarkano piparu
- 2 ½ tējkarotes cukura
- 1 ½ tējkarotes sāls
- 1 ½ glāzes alus
- 2 glāzes gāzēta ūdens
- 1 ola
- 4 – 6 glāzes augu eļļas
Pagatavošana :
- Uzsilda krāsni līdz 120°C. Sīpolus sagriež un sadala gredzenos. Lielā bļodā ieber miltus. Sīpolu gredzenus liek bļodā, apviļā miltos un atstāj tur uz 30 minūtēm.
- Atlikušās 2 glāzes miltu, cieti, ķiploku un sīpolu pulveri, piparus, cukuru un sāli samaisa kopā lielā bļodā. Citā lielā bļodā savieno kopā alu, ūdeni un olu. Sauso maisījumu pakāpeniski pievieno mitrajam maisījumam.
- Katlā lej eļļu un karsē līdz 180°C temperatūrai. Sīpolu gredzenus izviļā gatavajā maisījumā un uzreiz met eļļā. Cep, līdz tie kļūst zeltaini, aptuveni 3 minūtes.
- Liec sīpolu gredzenus uz cepampapīra, lai atdziest.