Recepte
Auzu pārslu cepumi
Auzu pārslu cepumi ir lieliska uzkoda, ko pagatavot mājās un paņemt līdzi uz skolu, darbu vai pastaigā. Un kas par aromātu – tā dēļ vien ir vērts gatavot mājās.
Sastāvdaļas:
2 ēd.k. kokosriekstu eļļas
56 g nesaldināta ābolu biezeņa, istabas temperatūrā
1,5 tējk malta kanēļa
1/8 tējk. sāls
1 tējk. vaniļas ekstrakta
120 ml kļavu sīrupa istabas temperatūrā
100 g auzu pārslu (labāk ātri vārāmās)
60 g auzu miltu (vai citi milti pēc izvēles)
1,5 tējk. cepamā pulvera
40 g rozīņu (rozīnes var pirms tam 10 minūtes izmērcēt ūdenī, tad nosusināt un izmantot)
Pagatavošana:
1. Vidējā traukā samaisa kokosriekstu eļļu, ābolu mērci, kanēli, sāli un vaniļu. Iemaisa kļavu sīrupu. Pievieno auzu pārslas un auzu miltus, un pārkaisa cepamo pulveri. Visu apmaisa un ber klāt rozīnes. Atstāj cepumu mīklu 30 minūtes.
2. Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem un izklāj cepamo pannu ar cepamo papīru.
3. Ar karoti vai silikona lāpstiņu liek uz papīra cepumus un nedaudz pieplacina, veidojot apaļu formu, kādi būs tavi auzu pārslu cepumi.
4. Cep krāsnī 9-12 minūtes. Atstāj uz pannas aptuveni 10 minūtes, pirms pārliek atdzesēties uz režģa. Auzu pārslu cepumi gatavi!