Recepte
Vafeles pasniedz ar ogām, saldējumu, šokolādes vai karameļu mērci… Iespējas ir plašas!
6 porcijas
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 1 ½ glāzes miltu
- 1 tējkarotes sāls
- ½ tējkarotes dzeramās sodas
- 1 ola
- ½ glāzes cukura
- 2 galda karotes sviesta
- 2 galda karotes margarīna
- ½ glāzes saldā krējuma
- ½ glāzes piena
- ¼ glāzes paniņu
- ¼ tējkarotes vaniļas
Pagatavošana:
- Bļodā samaisa miltus, sāli un sodu.
- Citā traukā viegli sakuļ olu, tad pievieno cukuru, sviestu, margarīnu, un visu labi samaisa.
- Pievieno saldo krējumu, pienu, paniņas, vaniļu un labi samaisa.
- Pievieno tam sauso miltu maisījumu un samaisa, līdz rodas vienmērīga masa.
- Mīklu var izmantot uzreiz, tomēr labāks rezultāts būs, ja to atstās ledusskapī uz nakti.
- Ietauko vafeļu pannu un uzsilda to.
- Kamēr tā uzsilt, izņem vafeļu mīklu no ledusskapja, lai tā nedaudz uzsilst.
- Vafeļu pannā lej aptuveni pusglāzi vafeļu mīklas un cep 3 – 4 minūtes.