Recepte
Biezpiena plācenīšu ideālo recepti meklē ikviens un katram tā ir sava. Šeit būs vēl viena tāda – lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
450 g biezpiena (0,5%)
2 lielas olas
2 ēdamkarotes augu eļļas + cepšanai
4 ēdamkarotes cukura
80 g kviešu miltu + nedaudz apviļāšanai pirms cepšanas
1/2 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
1. Sajauc biepienu, olas, cukuru, eļļu, cepamo pulveri un vaniļu vidēja izmēra bļodā un visu kārtīgi samaisa.
2. Tad pievieno miltus un samaisa, bet maisa tikai tik daudz, līdz visas sastāvdaļas tikko sajaukušās. Nepārmaisa.
3. Notīra darba virsmu un apkaisa nedaudz ar miltiem. Ar ēdamkaroti ņem mīklas piciņu, ieliek bļodiņā, kurā iebērti milti apviļāšanai, ar rokām ņem piciņu no tās ārā un veido 1-1,5 cm biezus plācenīšus (masai jābūt mīkstai un ķepīgai, bet milti ārpusē padarīs plācenīšus kraukšķīgus un neļaus mīklai pielipt pie rokām.) Turpina procesu ar pārējo biezpiena maisījumu, līdz viss izlietots.
4. Plācenīšus liek uz pannas, kurā uzkarsēta eļļa, un cep no abām pusēm skaisti brūnus uz vidēji zemas uguns.
5. Biezpiena plācenīšus pasniedz ar ievārījumu, krējumu vai pūdercukuru.