Recepte
Biezpiena sacepums
Biezpiena sacepums garšo ikvienam, kuram vispār garšo biezpiens. Ātri un vienkārši pagatavojams. Un, ja esi viens no tiem, kam rozīnes tomēr negaršo – tu vari tās vienkāŗis nelikt, vai aizstāt, piemēram ar citiem žāvētiem augļiem, vai marmelādi. Arī bez piedevām biezpiena sacepums būs lieliks!
Sastāvdaļas:
900 g biezpiena
2 ēd.k. skābā krējuma
4 ēd.k. mannas
3 olas
80 g cukura
1 tējk. cepamā pulvera
šķipsniņa vaniļas cukura vai pēc garšas
sauja rozīņu (biezpiena sacepums garšos labi arī bez rozīnem, ja neesi to piekritējs)
Pagatavošana:
1. Sakarsē cepeškrāsni 190 grādus karstu.
2. Bļodā saspaida biezpienu ar dakšu un samaisa ar krējumu. Citā bļodiņā viegli saputo olas un pievieno biezpienam. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un mannu. Samaisa vai viegli sablendē (galvenais ar blenderi nepārcensties, lai nezaudētu biezpiena graudaino struktūru un biezpiena sacepusm būtu ar tekstūru). Beigās pieber rozīnes un visu samaisa.
3. Biezpiena masu liek cepamtraukā, ko var nedaudz ietaukot ar sviestu vai eļļu. Cep krāsnī apmēram 30 minūtes, vai kamēr biezpiena sacepums no virspuses kļūst zeltaini brūns.