Recepte
Pagatavo kūku dienu pirms tās pasniegšanas – tad siera kūka garšos vislabāk!
8 porcijas
Pagatavošanas laiks: 1 stunda 50 minūtes
Sarežģītība: vidēji
Nepieciešams:
Cepumu pamatnei:
- 150 g cepumu
- 2 galda karotes cukura
- 1 olas baltums
Kūkai:
- 1 iebiezinātā piena bundžiņa
- 2 krēmsiera paciņas (Filadelfija vai Maskarpone)
- 2 olas
- 2 galda karotes kukurūzas cietes
- 1 tējkarote vaniļas
- Miziņa no 2 citroniem
- Sula no 1 citrona
Pagatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180° temperatūrai.
- Pamatnei: virtuves kombainā sasmalcina cepumus. Tiem pievieno cukuru un samaisa. Tad pievieno olas baltumu un labi samaisa līdz viendabīgai masai. Masu izkārto ietaukotā kūkas formā un liek cepeškrāsnī uz 8 – 10 minūtēm.
- Samazina temperatūru līdz 170°.
- Sablenderē kopā iebiezināto pienu un krēmsieru. Pievieno kukurūzas cieti, olas, vaniļu, citrona miziņu un citrona sulu, un vēlreiz sablenderē līdz viendabīgai masai.
- Ļauj kūkas pamatnei atdzist līdz istabas temperatūrai un tad tai pārlej pāri kūkas maisījumu.
- Liek cepeškrāsnī uz 40 – 45 minūtēm, līdz kūkas maliņas ir nedaudz apbrūnējušas.
- Izslēdz cepeškrāsni, atver tās durvis un ļauj kūkai atdzist 30 – 40 minūtes. Izņem no cepeškrāsns un ļauj atdzist pilnībā. Ievieto kūku ledusskapī uz nakti vai vismaz 3 stundām.