Recepte
Nepieciešams:
- 1 kg 350 g vistas stilbiņu ar kauliem un ādu
- Sāls
- Svaigi malti melnie pipari
- 6 bekona šķēlītes, sagrieztas mazos gabaliņos
- 220 g sēņu
- 220 g pērļu sīpoliņu, nomizotu
- 1 liels burkāns, nomizots un sagriezts
- 2 ķiploka daiviņas, samīcītas
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 500 ml sarkanvīna
- 240 ml vistas buljona
- 1 ēdamkarote brendija
- Mazs timiāna saišķītis
- 3 ēdamkarotes sviesta
- Svaigi sagriezti pētersīļi rotāšanai
Pagatavošana
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 350 grādiem. Ierīvējiet vistu ar sāli un pipariem.
- Lielā pannā sacepiet bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Noteciniet liekos taukus, uzliekot bekona gabaliņus uz papīra dvieļa.
- Tajā pašā pannā, pievienojiet vistu. Cepiet, līdz āda kļūst zeltaina. Ievietojiet vistu šķīvī. Pannā atstājiet tikai apmēram 3 ēdamkarotes eļļas.
- Tajā pašā pannā, pievienojiet sēnes, sīpolus un burkānus, cepiet, līdz viss ir zeltains. Pievienojiet vēl ķiplokus un cepiet vēl minūti. Pārlejiet visu ar tomātu pastu, pievienojiet miltus, vīnu, buljonu un brendiju. Ielieciet atpakaļ pannā vistu un pusi no bekona. Pievienojiet timiānu, sāli un piparus.
- Kad masa burbuļo, ievietojiet to cepeškrāsnī. Gatavojiet 20-30 minūtes. Izņemiet vistu un ielieciet atsevišķā šķīvī.
- Pannu uzlieciet uz vidējas uguns, pievienojiet sviestu un apmaisiet, līdz mērce kļūst bieza.
- Pasniedziet vistu, pārlejot pāri mērci un rotājiet ar atlikušo bekonu un pētersīļiem.