Recepte
Klasisks cepetis svētku galdam
Pagatavošanas laiks : 50 minūtes
4 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
- 200 g sakapātu sīpolu
- 2 galda karotes olīveļļas
- 1 galda karote citrona sulas
- ½ tējkarotes rozmarīna
- ¼ tējkarotes timiāna
- ¼ tējkarotes oregano
- ¼ tējkarotes bazilika
- ¼ tējkarotes paprikas
- 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- ½ tējkarotes sāls
- ¼ tējkarotes piparu
- 500 g cūkgaļas
Pagatavošana :
- Sajauc kopā pirmās 11 izejvielas.
- Cūkgaļu apsmērē ar gatavo garšvielu maisījumu.
- Gaļu novieto uz cepamtrauka.
- Cep cepeškrāsnī 200°C temperatūrā 45 minūtes.
- Izņem no cepeškrāsns, pārklāj ar foliju un ļauj nostāvēties 10 minūtes.
- Pasniedz, sagriežot šķēlēs.