Recepte
Franču sīpolu zupa
Sastāvdaļas:
- 4 ēd.k. sviesta
- 3 lieli baltie sīpoli, plāni sagriezti pusaplīšos
- 100 ml baltvīna
- 400 ml vistas buljona
- 800 ml liellopa buljona
- 8 svaiga timiāna kātiņi
- 8 bagetes šķēles
- 200 g sarīvēta siera
Pagatavošana:
- Lielā katlā izkausējiet sviestu. Pievienojiet sīpolus un izcepiet tos, ik pa brīdim apmaisot, līdz tie kļūst zeltaini. Pievienojiet miltus un gatavojiet vēl minūti. Uzkaisiet sāli un piparus, tad pievienojiet baltvīnu un sutiniet visu vēl 3 minūtes. Pielejiet vistas un liellopa buljonu, timiānu un uzvāriet visu. Samaziniet uguni un sutiniet visu vēl 15 minūtes. Pievienojeit vēl sāli un piparus, izņemiet timiānu.
- 2 bagetes šķēles pārkaisiet visu ar sieru un apcepiet cepeškrāsnī.
- Pasniedziet zupu bļodās ar bagetes šķēli pa virsu. Rotājiet ar timiānu.