Recepte
Nepieciešams:
- 450 g “Penne” makaronu
- Sāls
- Extra-Virgin olīveļļa
- 340 g vistas krūtiņu bez kauliem
- Svaigi malti melnie pipari
- 1 ēdamkarote kaltēta oregano
- 2 ķiploka daiviņas, samīcītas
- 190 ml pilnpiena
- 230 g krēmsiera
- 125 g sadrupināta Fetas siera
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- 1 ēdamkarote citrona mīkstuma
- 375 g ķirštomātu, sagrieztu uz pusēm
- 1 sagriezts gurķis
- 125 g Kalamata olīvu
- 60 g sagrieztu diļļu
- Sagriezti pētersīļi rotāšanai
Pagatavošana:
- Lielā katlā izvāriet makaronus līdz tie ir vidēji mīksti.
- Pannā uzkarsējiet olīveļļu. Vistu no abām pusēm apkaisiet ar sāli, pipariem un oregano. Cepiet līdz tā ir viscaur zeltaina.
- Apcepiet ķiplokus, pievienojiet krēmsieru un Fetas sieru. Gatavojiet, ik pa laikam apmaisot, līdz siers ir izkusis. Pievienojiet citronu sulu un mīkstumu, apkaisiet ar sāli un pipariem.
- Pievienojiet makaronus, ķirštomātus, kalamata olīvas, gurķi un dilles. Visu apmaisiet.
- Rotājiet ar pētersīļiem.