Recepte
Sastāvdaļas
- 2 tases sarkanās vīnogām
- 1/2 tase ūdens
- 1/2 tase cukura
- 1/4 tase citronu sulas
- 1 iepakojums pulverveida pektīna (piemēram: https://shop.gemoss.lv/lv/pektins-zelejam-formas-500g-58030017)
Instrukcijas:
- Nomazgājiet jāņogas un noņemiet jebkādus stiebrus vai lapas.
- Lielā katliņā sajauciet jāņogas, ūdeni, cukuru un citronu sulu. Uzkarsējiet maisījumu līdz vidējai augstai karstumai, periodiski maisot.
- Kad maisījums sāk vārīties, pievienojiet pulverveida pektīnu un maisiet, līdz tas ir pilnībā izšķīdis.
- Atgrieziet maisījumu pilnā karsēšanas vārīšanā un vāriet minūti, pastāvīgi maisot.
- Noņemiet katliņu no karstuma un noņemiet virspusē esošo putas.
- Ar karoti ielieciet želeju sterilizētos burkās un noslēdziet ar vākiem.
- Atstājiet burkas istabas temperatūrā atdzist, pēc tam glabājiet ledusskapī līdz 3 mēnešiem.
Piezīme: Ja vēlaties pārstrādāt želeju ilgākai glabāšanai, jums būs jāapstrādā burkas vārītā ūdenī, ievērojot pareizus pārstrādes noteikumus.