Recepte
Kale čipsi
PAGATAVOŠANAS LAIKS : 50 minūtes – 2 porcijas
Sastāvdaļas :
- 1 kaudzīte kale kāposta lapas
- 1 ēdamkarote olīveļļa (sadalot pa daļām)
- 1 ēdamkarote šerija etiķis (var tikt aizvietots ar kādu no vīna etiķiem)
- Šķipsniņa jūras sāls (pēc garšas)
Pagatavošana :
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150˚C.
- Kale kāposta lapas saplēš gabalos (var līdzīgos kā kartupeļu čipsi), nogriežot lielākās dzīslojuma daļas. Kale gabalus nomazgā un kārtīgi nosusina, līdz tie ir sausi. Žāvēšanai vari izmantot salātu žāvētāju vai papīra dvieļus.
- Kale gabalus saber lielā bļodā un pievieno pusi no olīveļļas daudzuma, samaisot tā, lai tie vienmērīgi pārklāti ar eļļu. Pievieno atlikušo eļļu un samaisi vēlreiz. Pārkaisi kale ar etiķi un vēlreiz samaisi. Kale kāposta lapas izkārto uz cepampannas, kas pirms tam noklāta ar cepamo papīru tā, lai kale gabali viens otram nepieskartos.
- Liec cepeškrāsnī un cep 150˚C temperatūrā apmēram 35 minūtes, kamēr kale čipsi gabali kļuvuši kraukšķīgi. Pārkaisi ar sāli un pasniedz.