Recepte
Klasisks kārums, kura pagatavošana sniedz tik pat lielu prieku, kā tā notiesāšana!
8 – 10 porcijas
Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 230 gr sviesta
- 450 gr brūnā cukura
- 230 ml kukurūzas sīrupa
- 400 g kondensētā piena
- 2 tējkarotes vaniļas
- 8 – 10 vidēja izmēra āboli
- 8 – 10 kociņi
- Rieksti, šokolāde, brokastu pārslas utml. (pēc izvēles)
Pagatavošana:
- Katrā ābolā iespraud pa vienam kociņam.
- Katliņā sajauc kopā sviestu, cukuru, sīrupu un kondensēto pienu. Vāra uz vidēji lielas uguns, regulāri apmaisot apmēram 30 – 40 minūtes. Noņem no uguns un pievieno vaniļu.
- Katru ābolu iemērc karstajā karamelē tā, lai tas būtu pilnībā noklāts. Kamēr karamele vēl ir silta, ābolu var apbērt ar riekstiem, sasmalcinātām brokastu pārslām vai pārliet ar šokolādi (tas jādara ātri, jo karamele ātri atdziest).
- Ņem cepampapīru, ieziež to ar sviestu un izvieto ābolus, lai tie atdziest.