Recepte
Pasniedz kopā ar sviestu un sarīvētu sieru
Pagatavošanas laiks : 1 stunda
6 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
- 1 galda karote olīveļļas
- 2 lieli sīpoli, sagriezti
- 1 tējkarote sāls
- 1 kg kartupeļu
- 3 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 80 g skābā krējuma
- 3 galda karotes piena
- ¼ tējkarotes piparu
- 1 galda karote izkausēta sviesta
- 50 g sarīvēta čedaras siera
Pagatavošana :
- Lielā pannā lej eļļu un liek uz vidēji lielas uguns. Pievieno sīpolus un ½ tējkarotes sāls. Maisot cep 15 minūtes. Samazina uguni un gatavo vēl 15 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens.
- Tikmēr lielā katlā liek kartupeļus un ķiplokus, pārlej ar ūdeni. Vāra, līdz ūdens sāk burbuļot. Samazina uguni, uzklāj vāku un gatavo 20 minūtes.
- Nolej ūdeni, kartupeļus liek lielā bļodā un sastampā. Pievieno krējumu, pienu, piparus un pāri palikušo sāli, samaisa. Pievieno sīpolus.