Recepte
Sastāvdaļas :
- 2 sagrieztas ķiploku daiviņas
- sāls
- 2 ēdamkarotes sagrieztu pētersīļu
- 6 ēdamkarotes sviesta
- 4 vistas filejas
- 120 g miltu
- rīvmaize
- 2 sakultas olas
- šķipsniņa kajanas piparu
- eļļa
Sagatavošanas laiks : 30 min Gatavošanas laiks : 20 min Gatavs : 1h 35 min
Gatavošana :
- Sajauc ķiploku, pētersīļus,un sāli, līdz ķiploks ir pilnībā sadalījies. Pievieno sviestu, un maisa, līdz iegūst viendabīgu masu. To ieliek bļodā, aptin ar plastmasas apvalku un ieliek ledusskapī uz 15 min.
- Vistas filejas apber ar sāli un pipariem. ¼ sviesta masas liek filejas centrā. Smailāko filejas galu sāk rullēt, līdz izveido kotletes formu, kā ciešu apvalku sviesta masai. Izveidotās kotletes ietin plastmasas apvalkā un ieliek ledusskapī uz 30 min.
- Samaisa miltus un sāli, pievieno sakultās olas. Atsevišķā bļodā ieber rīvmaizi.
- Kotletēm noņem plastmasas apvalku, katru izviļā olas un miltu masā, tad rīvmaizē. Kad fileju garoza izveidota, tās atkal ietin plastmasas apvalkā un liek ledusskapī uz 15 min.
- Kad kotletes sacietējušas, tās cep pannā līdz zeltaini brūnas, apber ar sāli, pipariem un kajanas pipariem.
- Krāsni uzsilda līdz 200°C, pannā ieliek folliju un uz tā sakārto izceptās kotletes. Cep 15-20 min, līdz var dzirdēt sviesta burbuļošanu.
- Pirms servēšanas, ļauj 5 min atdzist.
Uzturvērtība vienā porcijā :
790 kalorijas, 38,3 g tauku, 62,2 g ogļhidrātu, 59,5 g proteīna, 0 g cukurs, 268 mg holesterīns, 1656 mg nātrijs.