Recepte
Laba piedeva dažādiem gaļas ēdieniem
4 – 6 porcijas
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 2 galda karotes olīveļļas
- 1 vidēja izmēra sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 glāze rīsu
- 2 glāzes vistas buljona
- ½ tējkarotes kaltēta timiāna
- 1 lauru lapa
- ¼ glāzes sakapātu pētersīļu
Pagatavošana:
- Smalki sakapā sīpolu, sasmalcina ķiploka daiviņas.
- Pannā uzsilda eļļu, tajā apcep sīpolu un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini.
- Pievieno rīsus, buljonu, timiānu, lauru lapu, visu samaisa un uzsilda, neuzliekot pannas vāku, līdz sāk burbuļot. Tad uzliek vāku, samazina liesmu un ļauj gatavoties vēl 25 minūtes, kamēr vairs nav šķidruma. Izņem lauru lapu, pievieno pētersīļus un visu labi apmaisa.