Recepte
Salātu klasika, kuriem būtiskākā ir to mērce
6 porcijas
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 6 galda karotes olīveļļas
- 2 galda karotes sarkanvīna etiķa
- 1 galda karote citrona sulas
- 1 olas dzeltenums
- 1 tējkarote Vorčesteras mērces
- 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
- ¼ tējkarotes sāls
- 1⁄8 tējkarotes piparu
- ¼ glāzes sarīvēta parmezāna siera (mērcei)
- 1⁄8 glāzes sarīvēta parmezāna siera (salātiem)
- 1 Romiešu salātu galviņa
- ½ glāzes grauzdiņu
Pagatavošana:
- Sajauc kopā olīveļļu, sarkanvīna etiķi, citrona sulu, olas dzeltenumu, Vorčesteras mērci, ķiploku, sāli, piparus un parmezāna sieru; labi samaisa.
- Salātus saplēš kumosa gabaliņos un ievieto salātu bļodā.
- Virsū uzber grauzdiņus un 1⁄8 glāzes sarīvēta parmezāna siera.
- Pārlej pāri iepriekš pagatavoto mērci.