Recepte
Liellopa gaļu var aizvietot arī ar vistas gaļu. Pasniedz kopā ar rīsiem.
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
4 porcijas
Sarežģītība: viegli
Nepieciešams:
- 1/3 glāzes austeru mērces
- 2 tējkarotes sezama eļļas
- 1/3 glāzes šerija
- 1 tējkarote sojas mērces
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote cietes
- 400 g liellopu gaļas steika, sagriezta plānās šķēlēs
- 3 galda karotes augu eļļas
- Smalki nogriezta ingvera saknes šķēle
- 1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
- 400 g brokoļu, sagrieztu gabaliņos
Pagatvošana:
- Bļodā samaisa kopā austeru mērci, sezama eļļu, šeriju, sojas mērci, cukuru un cieti, visu labi samaisa, līdz cukurs ir izšķīdis. Novieto steika gabaliņus lēzenā traukā un pārlej ar gatavo mērces maisījumu. Liek ledusskapī marinēties vismaz 30 minūtes.
- Wok vai lielā pannā uzsilda augu eļļu, pievieno ingveru un ķiploku. Ļauj tiem apcepties karstajā eļļa aptuveni minūti, lai eļļai piešķirtu garšu, tad tos izņem no pannas.
- Pannā liek brokoļus, tos cep, visu laiku maisot, līdz tie kļūst spilgti zaļi un gandrīz mīksti (5 – 7 minūtes). Noņem brokoļus no pannas.
- Pannā pielej vēl mazliet eļļas, ja nepieciešams, un pievieno gaļu ar marinādi, līdz mērce rada glazūru ap gaļu, un gaļa vairs nav rozīga (aptuveni 5 minūtes).
- Pannā pievieno atpakaļ pagatavotos brokoļus, visu samaisa kopā un apcep vēl 3 minūtes.