Recepte
Nepieciešams:
- 900 g nomizotu kartupeļu, sagrieztu daiviņās
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 mazi sīpoli, smalki sagriezti
- 60 g pētersīļu, smalki sagrieztu
- Sāls
Pagatavošana:
- Ielieciet kartupeļus ūdenī. Uzvāriet un noteciniet lieko šķidrumu.
- Uzsildiet uz lielas pannas 1 ēdamkaroti sviesta un 1 ēdamkaroti eļļas, pievienojiet pusi no kartupeļiem un pusi no sīpoliem. Cepiet, līdz kartupeļi sāk kļūt kraukšķīgi un sīpoli – zeltaini, apmēram 5 min. Pievienojiet atlikušo sviestu, eļļu, kartupeļus un sīpolus un turpiniet cept, kārtīgi apmaisot, līdz visi sīpoli ir mīksti un zeltaini.
- Samaziniet uguni un pārkaisiet ar pētersīļiem. Pirms pasniegšanas pievienojiet sāli un piparus.