Recepte
Franču virtuves klasika – mutē kūstošs pīrāgs – Lorēnas kišs.
Sastāvdaļas:
- 1 sasaldētas mīklas paciņa
- 12 kraukšķīgi apceptas bekona šķēles
- 1 glāze rīvēta Šveices siera
- ½ glāzes smalki sasmalcināta sīpola
- 4 olas
- 2 glāzes putukrējuma
- ¾ tējkarotes sāls
- ¼ tējkarotes cukura
- 1/8 tējkarotes sarkano piparu
Pagatavošana:
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 230°C.
- Cepamajā traukā izklāj mīklu, un tad tajā liek bekonu, sieru un sīpolus.
- Viegli sakuļ olas, un pievieno klāt atlikušās sastāvdaļas.
- Maisījumu ielej cepamajā traukā un ievieto cepeškrāsnī.
- Cep 15 minūtes 230°C temperatūrā.
- Samazina temperatūru līdz 150°C un cep vēl 30 minūtes.
- Ļauj Lorēnas kišam atdzist 10 minūtes, un tikai tad sagriež un pasniedz.