Recepte
Siera kūka nevar neizdoties. Un tā garšo visiem, tiešām visiem!
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
240 g cepumu ( piemēram klasiskie Selga)
40 g cukura
6 ēdamkarotes (85 g) nesālīta sviesta, izkausēts
Siera kūkas pildījumam:
800 g Filadelfijas krēmsiera (istabas temperatūrā)
250 g cukura
4 olas (istabas temperatūrā)
3/4 glāzes (176 g) skāba krējuma
120 ml saldā krējuma
2 tējk vaniļas ekstrakta
Pagatavošana:
1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
2. Blenderī liek visas pamatnes sastāvdaļas un blenderē, līdz izveidojas vienmērīga masa.
3. Ietauko 23 cm diametra cepamo formu, liek iekšā cepumu masu un piespiež pie pamatnes un mazliet pa sāniem. Pamatni cep 180°C 8-10 minūtes. Izņem un ļauj atdzist uz režģa.
4. Bļodā liek krēmsieru un cukuru, ar rokas mikseri miksē līdz vienmērīgai masai. Pievieno saldo krējumu un turpina miksēt līdz krējums iemaisījies. Tad pievieno skābo krējumu, sāli, vaniļu un iemaisa. Tad pa vienai pievieno olas. Tiklīdz pēdējā ola ir iemiksēta, slēdz ārā mikseri ārā.
5. Masu ielej uz atdzesētas pamatnes. Kūkas trauku ieliek dziļākā cepampannā vai lielākā cepamtraukā, kurā ieliets karsts ūdeni. Cep 180°C 1-1,3 stundu, tad izslēdz karstumu un atstāj uz 1 stundu krāsnī atdzesēties. Ņem ārā.
6. Ņujorkas siera kūku var ēst pēc atdzešēsanas vai ieliek vēl ledusskapī uz 8 stundām un bauda tad.
7. Ņujorkas siera kūku pasniedz tāpat vai ar ogu mērci.