Recepte
Pasta ar garnelēm nav vienkārši pasta – šī ir krēmīga, sierīga un arī sātīga recepte. Un galvenais – ātri un garšīgi!
Sastāvdaļas:
- 450 g “Fettuccine” pastas
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 450 g garneļu, notīrītu
- Sāls pēc garšas
- Svaigi malti melnie pipari
- 2 ķiploku daiviņas, samīcītas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 240 ml saldā krējuma
- 120 ml pilnpiena
- 1 olas dzeltenums
- 240 g sarīvēta Parmezāna siera
- 1 ēdamkarote smalki sagrieztu pētersīļu
Pagatavošana:
- Uzvāra pastu, nolej lieko šķidrumu.
- Lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti sviesta, līdz tas izkūst. Pievieno garneles, pārkaisa ar sāli un pipariem un gatavo, līdz garneles ir gatavas. Izņem garneles no pannas un noliek malā.
- Pannā pievieno atlikušās 2 ēdamkarotes sviesta un ķiplokus, gatavo apmēram minūti. Iemaisa pannā miltus un olas dzeltenumu. Sutina uz lēnas uguns un iemaisa parmezānu. Kad siers izkusis un mērce ir kļuvusi nedaudz bieza, pievieno izvārīto pastu un garneles, samaisot visu kopā. Pievieno sāli un piparus.
- Pastu ar garnelēm pasniedz, pārkaisot ar parmezānu un pētersīļiem.