Recepte
Pasta Carbonara
Šo burvīgo Pasta Carbonara recepti veido tikai pāris sastāvdaļas un tieši tas padara Carbonara tik īpašu.
Sastāvdaļas:
3 olu dzeltenumi
40 g Parmezāna siera, smalki sarīvēts + pasniegšanai
150 g Pancetta cūkas krūtiņas
200 g spageti
1 ķiploka daiviņa, nomizota, sasmalcināta
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
olīveļļa
Pagatavošana:
- Bļodā liek olu dzeltenumus, sarīvēto parmezānu, pieber piparus un ar dakšiņu kārtīgi samaisa. Noliek malā.
- Pacentta gabaliņus sagriež plānās strēmelītēs vai gabaliņos.
- Verdošā sālsūdenī pagatavo spageti līdz al dente stadijai.
- Pannā sakarsē olīveļļu ( ja Jums ir tāds gaļas gabals, kuram5 bija bijusi ādiņa, var pannu iesmērēt ar to), liek ķiploku un pacep 1 minūti. Pievieno cūkas krūtiņu un pacep 4 minūtes vai līdz brīdim, kad tā sāk kraukšķēt.
- Izņem ķiplokus no pannas, pēc tam, atstājot nedaudz vārāmā ūdens, nosusina spageti un liek tos pannā. Kārtīgi iemaisa, lai spageti iegūst visas garšas, tad noņem pannu no uguns.
- Pievieno mazliet vārītā ūdens, un kārtīgi sakrata ar pannu, pārber ar pipariem, pēc tam ielej olu maisījumu – panna palīdzēs olu viegli pagatavot, nevis sajaukt omletē. Apmētā, pievieno vairāk vārāmā ūdens, līdz masa ir vienmērīga un gluda.
- Pasniedz Pasta Carbonara, uzrīvējot pa virsu cieto sieru.