Recepte
Sastāvdaļas :
- 4 olu baltumi
- 250 g cukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 tējkarote citrona sulas
- 2 tējkarotes kukurūzas cietes
- 450 ml putukrējuma
- ogas un augļi
Sagatavošanas laiks : 30 min Gatavošanas laiks : 1h Gatavs : 2 h
Gatavošana :
- Krāsni silda uz 150°C grādiem. Uz pannas uzklāj cepamo papīru.
- Lielā bļodā sakuļ oli baltumus līdz tie ir cieti, bet ne sausi. Pakāpeniski pievieno cukuru, apmēram 1 ēdamkaroti ik pa laikam. Kuļ, līdz masa ir bieza un spīdīga. Uzmanīgi pievieno vaniļas ekstraktu, citrona sulu un cieti.
- Masu liek apļa formā. Sāk ar centru un to izpludina vēlamajā formā.
- Cep 1 stundu. Kad izņem – atdzesē.
- Lielā bļodā taisa putukrējumu. Tad to liek pavlovas pamatnes centrā. To dekorē ar svaigiem augļiem, ogām.
Uzturvērtība vienā porcijā :
376 kalorijas, 22 g tauku, 42,1 g ogļhidrātu, 3,7 g proteīna, 37 g cukurs, 82 mg holesterīns, 52 mg nātrijs.