Recepte
Pavlova kūka
Bezē:
- 4 olu baltumi
- 250 g pūdercukura
- 1 tējk. baltvīna etiķa
- 1 tējk. kukurūzas cietes
- 1 tējk. vaniļas ekstrakta
Virskārtai:
- 500 g zemeņu
- 200 g jāņogu
- 3 ēd.k. pūdercukura
- 350 ml saldā krējuma
Pagatavošana:
1. Sakarsē cepeškrāsni 150 grādus karstu.
2. Ar zīmuli uz cepamā papīra uzzīmē apli, lai zinātu, cik liela būs Pavlova kūka, apmēram 20 cm diametrā. Var apvilkt šķīvi.
3. Ar rokas mikseri sakuļ 4 olu baltumus, līdz tie veido stingras putas, pēc tam sakuļ 250 g pūdercukura, liekot to klāt pa 1 ēdamkarotei, līdz bezē izskatās gluds un viendabīgs.
4. Saputo baltvīna etiķi, kukurūzas cieti un vaniļas ekstraktu.
5. Izklāj bezē iezīmētā apļa iekšpusē, izveidojot vidū iedobi, veidojot “Pavlovas” baletsvārciņu krokas – tā, lai vidus daļa būtu zemāka un to varētu pildīt.
6. Liek bezē krāsnī un temperetūru uzreiz samazina uz 120 grādiem. Cep 1 stundu, uzmana, lai bezē nekļūst brūns. Ja nepieciešams, temperatūru samazina. Pēc tam izslēdz krāsni un ļauj Pavlova kūkai pilnībā atdzist krāsnī.
7. Kad bezē ir atdzisis, sasmalcina 100 g zemeņu. Sajauc tās ar jāņogā un 2 ēd.k. pūdercukura. Liek masu blenderī uz sablenderē līdz viendabīgai masai, pēc tam izberž caur sietu.
9. Saputo saldo krējumu ar atlikušo 1 ēd.k. pūdercukura un izklāj to pa bezē. Uz krēma liek atlikušās 400 g zemenes, kas pārgrieztas uz pusēm un 100 g jāņogu un visbeidzot, pārlej visu ar mērci. Pavlova kūka izdosies arī ar jebkurām citām ogām vai augļiem pēc izvēles.