Recepte
Plaši iecienīts ēdiens, kurš izrotās tavu svētku galdu
Pagatavošanas laiks : 50 minūtes
6 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
- 6 lielas paprikas
- 500 g maltās gaļas
- 70 g sakapātu sīpolu
- 1 bundžiņa tomātu savā sulā
- ½ glāzes rīsu
- 1 glāze ūdens
- 1 tējkarote sāls
- 115 g sarīvēta čedaras siera
Pagatavošana :
- Paprikām nogriež augšu, izņem sēklas.
- Augšas smalki sagriež un noliek malā.
- Paprikas liek vārošā ūdenī uz 5 minūtēm.
- Izņem no ūdens, un to iekšpusē ieber nedaudz sāls.
- Pannā apcep malto gaļu, sīpolu un sagriezto papriku, līdz gaļa ir kļuvusi brūna un dārzeņi mīksti.
- Pievieno tomātus, sāli un nedaudz piparu.
- Atsevišķā katlā uzvāra rīsus.
- Pievieno gatavos rīsus maltās gaļas maisījumam, tad pārber ar sieru.
- Ar gatavo maisījumu pilda paprikas. Tās kārto uz cepamtrauka.
- Cep cepeškrāsnī aptuvni 30 minūtes 180oC temperatūrā. Pēdējās 5 minūtēs paprikas pārber ar pāri palikušo sieru.