Sastāvdaļas
Recepte
Sastāvdaļas :
- 12 svaigas sēnes (šampinjoni vai pēc izvēles)
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 ēdamkarote sasmalcināta ķiploka
- 1 paka krēmsiera istabas temperatūrā
- 20 g parmezāna siera
- ¼ tējkarotes melno piparu
- ¼ tējkarotes sīpolu pulvera (vai nedaudz sasmalcināta sīpola)
- ¼ tējkarotes kajanas piparu
Sagatavošanas laiks : 25 min Gatavošanas laiks : 20 min Gatavs : 45 min
Gatavošana :
- Krāsni silda līdz 175°C. Uz pannas liek cepamo papīru, uz tā nedaudz uzlej eļļu.
- Sēnes nomazgā, uzmanīgi noplēš kātiņus. Kātiņus ļoti sīki sagriež.
- Pannā lej eļļu, pievieno ķiplokus, sagrieztās sēnes un vāra uz vidējas uguns. Silda, līdz slapjums no sēnēm ir pazudis, taču lai nesadeg ķiploki. Liek malā atdzesēties.
- Kad sēņu un ķiploku masa vairs nav karsta, pievieno krēmsieru, parmezāna sieru, melnos piparus, sīpolu pulveri un kajanas piparus.
- Masai vajadzētu būt ļoti biezai. izmantojot mazu karotīti, piepilda katras sēnes “galviņu” ar lielu daudzumu masas. Gatavās izkārto uz cepamā papīra
- Sēnes cep 20 minūtes, līdz sēnes sāk izdalīt šķirdumu.
Uzturvērtība vienā porcijā :
88 kalorijas, 8,2 g tauku, 1,5 g ogļhidrātu, 2,7 g proteīna, 0 g cukurs, 22 mg holesterīns, 82 mg nātrijs.