Recepte
Pīles krūtiņa pildīta ar šķiņķi un saulē kaltētiem tomātiem – Izsmalcināts ēdiens visai ģimenei.
Sastāvdaļas:
- 4 pīles filejas ar ādu
- 8 lielas spinātu lapas
- 60 ml olīveļļas
- Sāls
- Pipari
- 5 prošuto šķiņķa šķēles
- 225 g liesas maltās vistas gaļas
- 6 lieli saulē kaltēti tomāti, sasmalcināti
- 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
- 1 galda karote sasmalcināta estragona
Pagatavošana:
- Nelielu olīveļļas daudzumu uzsilda pannā un apcep spinātus. Pievieno sāli un piparus, tad spinātus noņem no pannas un nosusina uz virtuves dvieļa.
- Smalki sagriež vienu šķiņķa šķēli.
- Bļodā sajauc kopā sagriezto šķiņķi, maltu vistas gaļu, tomātus, ķiploku, estragonu, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Gatavo maisījumu izveido četrās plācenīšu formās pīles krūtiņu garumā un apcep 3 – 4 minūtes.
- Apceptos plācenīšus ietin divās spinātu lapās un tad šķiņķī.
- Iebāz šos plācenīšus zem katras krūtiņas ādas un izkārto ādu pāri krūtiņai.
- Apcep krūtiņas ar ādu uz leju aptuveni 10 minūtes, tad vēl 3 minūtes uz otru pusi.