Recepte
Sastāvdaļas :
- 120 g miltu
- 2 olas
- 100 ml piena
- 100 ml ūdens
- ¼ tējkarote sāls
- 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
Pagatavošana :
- Lielā bļodā samaisamiltus un olas. Pamazām pievieno pienu un ūdeni. Pievieno sāli un sviestu; Maisa līdz vienmērīgai konsistencei, bez kunkuļiem.
- Sasilda pannu ar eļļu uz vidējas uguns. Uzlej mīklu uz pannas, izmantojot apmēram 50 g katrai pankūkai. Kustina pannu ar apļveida kustību, lai mīkla vienmērīgi pārklātu virsmu.
- Cep pankūku apmēram 2 minūtes, līdz tā ir gaiši brūna. Pakusta ar lāpstiņu, pagriež un pagatavo otru pusi. Pasniedz karstu.
- Servē ar ievārījumu, krējumu vai svaigiem augļiem.