Recepte
Sastāvdaļas:
• 100 g kviešu miltu
• 2 olas
• 300 ml vājpiena
• 1 ēdamkarote saulespuķu vai dārzeņu eļļas + cepšanai
• šķipsniņa sāls
Gatavošana:
1. Ber miltus un sāli lielā bļodā.
2. Izveido centrā iedobi un iesit tur olas.
3. Ielej apmēram 50 ml piena un saulespuķu eļļu. Sākot no centra, pakāpeniski iemaisa miltus olās, pienā un eļļā. Kad visi milti ir iestrādāti, sakuļ, līdz iegūst gludu, biezu masu. Pievieno nedaudz vairāk piena, ja tā ir pārāk stingra, lai sakultu.
4. Pievieno nedaudz pienu un sakul, lai atraisītu biezo mīklu. Turpinot putot, vienmērīgi ielej visu atlikušo pienu. Turpina liešanu un putošanu, līdz iegūst mīklu, kas ir nedaudz bieza, vienmērīgi krēmveidīgā konsistencē.
5. Sasilda pannu uz mērenas uguns, iesmērē to ar eļļotu virtuves papīru.
6. Uzlej kausiņu mīklas masas uz pannas un ātri izlīdzina pa visu pannu vienmērīgā, plānā kārtā. Liek pannu uz uguns.
7. Cep pankūku apmēram 30 sekundes, līdz tā ir zeltaini brūna, tad apgriež otrādi un cep atkal 30 sekundes.
9. Tā turpina ar atlikušo mīklu un izcep visas pankūkas. Liek uz šķīvja un pasniedz.
Uzturvērtība vienā porcijā:
107 kalorijas, 5 g tauku, 12 g ogļhidrātu, 2 g cukura, 4 g proteīna, 0,1 g sāls