Recepte
Neļauj ilgajam pagatavošanas laikam sevi nobiedēt: rezultāts būs tā vērts!
Pagatavošanas laiks : 10 stundas
16 porcijas
Sarežģītība : viegli
Nepieciešams :
- ¼ glāzes brūnā cukura
- 1 galda karote čilī pulvera
- 1 galda karote paprikas
- 2 tējkarotes ķiploku pulvera
- 2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote maltu melno piparu
- 1 tējkarote kajenas piparu
- 1 cūkgaļas pleca cepetis
- 4 sīpoli, sagriezti gredzenos
- BBQ mērce
- Burgeru maizītes pasniegšanai
Pagatavošana :
- Sajauc kopā visas garšvielas. Ar gatavo garšvielu maisījumu apviļā cūkgaļu. Cūkgaļu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vairākām stundām, vai ideālā gadījumā – uz nakti.
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 150°C temperatūrai.
- Gaļu liek lielā cepamtraukā, zem tās izklājot sīpolus. Gatavo, līdz gaļa kļuvusi mīksta un sāk jukt ārā, aptuveni 7 stundas. Gaļu un sīpolus ņem ārā no cepamā trauka.
- Katliņu liek virs vidēji lielas uguns, tajā lej ½ – 1 glāzi karsta ūdens. Vāra 5 minūtes, tad pievieno tajā BBQ mērci, samaisa.
- Cūkgaļu saplucina ar divām dakšām, pievieno gaļai sasmalcinātus sīpolus un tad liek mērcē, samaisa.
- Pasniedz burgera maizītēs.