Recepte
Sastāvdaļas :
- 500 g sagrieztu sēņu (šampinjonu)
- vistas buljons
- 3 ēdamkarotes olīveļļas
- 2 šalotes sīpoli
- rīsi
- baltvīns
- sāls, pipari
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 5 ēdamkarotes zirņu
- 35 g parmezāna siers
- sīpolloki
Sagatavošanas laiks : 20 min Gatavošanas laiks : 30 min Gatavs : 50 min
Gatavošana :
- Katlā uz mazas uguns silda vistas buljonu.
- Katlā silta 2 ēdamkarotes olīveļļas, pievieno sēnes. Gatavo līdz tās kļūst mīkstas, apmēram 3 minūtes. Tad, sēnes un to šķidrumu liek atsevišķā traukā.
- Katlā lej 1 ēdamkaroti eļļas, pievieno sagrieztās šalotes. Silda apmēram 2 min.
- Pievieno rīsus, pārlejot ar eļļu, silda 2 minūtes. Kad rīsi gūst zeltainu krāsu, tiem uzlej nedaudz baltvīna, maisa, līdz tas ir iesūcies rīsos. Tad rīsiem pakāpeniski pievieno vistas buljonu, maisot tā, lai rīsi to uzsūktu. (15-20 min)
- Masu noņem no uguns, pievieno sēnes, sviestu, sieru un zirņus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Uzturvērtība vienā porcijā :
431 kalorijas, 16,6 g tauku, 56,6 g ogļhidrātu, 11,3 g proteīna, 4 g cukurs, 29 mg holesterīns, 1131 mg nātrijs.